1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ "Земеделие" ще финансира производството на червена капия и домати

ДФ "Земеделие" ще финансира производството на червена капия и домати

На 1 август ще бъде открита тази финансова линия на фонда.

 

И тази година Държавен фонд "Земеделие" ще подпомогне земеделските производители на червена капия. Целевата субсидия е за произведени и продадени количества червена капия готова продукция от реколта 2005. И то от сортове, включени в официалната сортова листа на България. Общият рамер на субсидията е 600 000 лв.

Също традиционна е вече целевата субсидия, която фондът отпуска за произведени и продадени количества домати готова продукция от новата реколта 2005 г. Тази субсидия е в размер на 500 000 лв.

От двете краткосрочни финансови линии за субсидиране могат да се възползват само регистрирани земеделски производители в съответната областна дирекция "Земеделие и гори".

Държавен фонд "Земеделие" ще субсидира земеделските производители на пипер, като отпусне субсидия по 0.04 лв./кг за продадена готова продукция първо качество червена капия, но не за повече от 1 500 кг/дка.

На 1 август ще бъде открита тази финансова линия на фонда. Срокът за представяне на документите е до 11 ноември, а срокът за усвояване на средствата по целевата субсидия – 25 ноември./posredniknews.com


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.