1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФЗ изплати 84 хил. лв. за изграждане на експозиционен рибарски център в Девин

ДФЗ изплати 84 хил. лв. за изграждане на експозиционен рибарски център в Девин

Безвъзмездната финансова помощ се отпуска по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 година

ДФ „Земеделие“ изплати 84 070 лв. на бенефициент по мярка 4.2 “Подкрепа за инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма, в полза на малки рибарски общности” от Стратегията за ВОМР на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак – Девин - Доспат” по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Безвъзмездната финансова помощ се отпуска за изграждане на експозиционен рибарски център в град Девин. Създаването на центъра включва извършване на преустройство и ремонт на съществуваща сграда, обзавеждане и оборудване на две зали: обучително-информационна и експозиционна, в която са изложени макети от ихтиологичното богатство на района. Разработено е и мобилно приложение за предоставяне на информация в полза на рибарските общности и насърчаване на риболовния туризъм в рибарската територия.

Финансираният проект ще допринесе за развитието на рибарската територия като атрактивна дестинация за риболовен туризъм, предлагаща ориентирани към потребителите туристически услуги с висока добавена стойност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.