1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ„Земеделие” преведе по сметките на земеделските производители и животновъдите 460 млн. лв.

ДФ„Земеделие” преведе по сметките на земеделските производители и животновъдите 460 млн. лв.

53.6 млн. лв. от тази сума са изплатените субсидии на глава животно от общо 61 млн. лв. предвидени за тях

С останалите средства на 95 хиляди земеделски производители са преведени пълният размер на европейската субсидия на декар плюс част от националното доплащане.
 
Разликите между оторизираните от Разплащателна агенция суми и тези, които са преведени по банковите сметки на фермерите, се дължат на удържани санкции за бъдещ период по подадените от тях заявления за плащане за 2007 и/или 2008. Всички земеделски производители са получили писма за оторизираните субсидии по кампания 2009, в които е посочен размерът на санкцията, която ще им бъде наложена за бъдещ период заради наддеклариране на площи. Същото се отнася и за животновъдите, които са подали заявления за подпомагане на единица площ за предходните две кампании, по които също подлежат на санкциониране за надписана земя.

За месец декември за национални доплащания към европейската субсидия на декар съгласно изрична инструкция на Министерството на финансите са осигурени само 26 млн. лв., с които може да бъде изплащано само част от доплащането от бюджета.


 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.