1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Димитър Пейчев взе участие в "Изграждане на капацитет за регионално развитие и усвояване на структурни фондове на ЕС"

Димитър Пейчев взе участие в "Изграждане на капацитет за регионално развитие и усвояване на структурни фондове на ЕС"

Организацията обединява усилията на 38 бизнес центъра и бизнес инкубатора

 

Зам.-министър на земеделието и горите Димитър Пейчев взе участие в закриването на Националната конференция на тема "Изграждане на капацитет за регионално развитие и усвояване на структурни фондове на ЕС" в Гранд хотел София.

Конференцията бе организирана от Британското посолство в България и СНЦ "Национална мрежа за бизнес развитие", като част от проект "Изграждане на капацитет за регионално развитие в съответствие с Лисабонската стратегия".

Организацията обединява усилията на 38 бизнес центъра и бизнес инкубатора, които имат за цел с помощта на институциите да постигнат по-широк достъп до бизнес услуги за стартиращите и малките предприятия в България.

Зам.-министър Димитър Пейчев подчерта значимостта на Програма САПАРД, която е допринесла много за изграждане на капацитет и придобиване на опит по прилагане на мерки за инвестиционно подпомагане на земеделските производители и преработватели, за проекти допринасящи за разнообразяване на икономическата дейност и подобряване на инфраструктурата в селските райони.

МЗГ е съсредоточило усилията чрез национални схеми за подпомагане да подготви мерки и дейности, които не се прилагат по програма САПАРД, но са особено важни за политиката за развитие на селските райони след присъединяването на земеделието и селските райони. Изграденият административен капацитет по Програма САПАРД ще бъде използван и доразвит с цел успешно прилагане на програмата през следващия планов период, изтъкна зам.-министър Димитър Пейчев.

В заключение той акцентира, че неотменна част от политиката на МЗГ е партньорството на държавата с неправителствени организации, браншовите асоциации и местните власти, което се разви в програмния цикъл на Програма САПАРД.

В конференция се включиха Н. Пр. Джеръми Хил, Посланик на Великобритания, Н. Пр. Нийл Буне, Постоянен представител на ПРООН в България, министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, експерти, наши и чуждестранни членове на НМБР.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.