1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Димитър Зоров оглави млечния борд

Димитър Зоров оглави млечния борд

Основната му цел е да подпомага производството, преработката на мляко и търговията с млечни продукти

 

Председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров оглави националния млечен борд, който бе учреден в земеделското министерство вчера.

Бордът е сдружение на производители, преработватели, търговци на мляко и млечни продукти и на развъдни асоциации. Основната му цел е да подпомага производството, преработката на мляко и търговията с млечни продукти, както и да защитава интересите на членовете си. След 2007 г. той ще участва в разпределението и контрола върху квотите за краве мляко. Предвижда се годишно България да произвежда 979 000 тона мляко.
 
Ръководството на млечния борд се състои от 11-членен управителен съвет с председател Зоров и 5-членен Контролен съвет, които включват представители от министерства и браншови организации. Предстои изграждане на осем регионални борда със седалища в Сливен, Пловдив, Кърджали, Благоевград, Враца, Плевен, Русе и Добрич. За 2005 г. земеделското министерство чрез бюджетна субсидия осигурява 300 000 лева за създаване на националния борд и 550 000 лева за регионалните. Дейността им ще се финансира чрез целеви субсидии от Държавен фонд "Земеделие", консултантска дейност, дарения, средства от международни финансови институции и собствени приходи./monitor.bg
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.