1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Директорът на дружество "Напоителни системи“ в Пазарджик е обвинен в блудствени действия

Директорът на дружество "Напоителни системи“ в Пазарджик е обвинен в блудствени действия

В продължение на 2 години Даскалов е упражнявал сексуален тормоз върху служителките си, твърди обвинението

Директорът на дружество "Напоителни системи“ в Пазарджик Ангел Даскалов е обвинен в опит за изнасилване и блудствени действия, потвърди говорителят на окръжната прокуратура Снежана Стоянова. В продължение на 2 години Даскалов е упражнявал сексуален тормоз върху служителките си, твърди обвинението.

Служителките били заплашвани, че ще останат без работа, ако не отговорят на секуалните желания на директора си. Заради системния натиск една от подчинените на Даскалов е подала жалба в полицията, а в последствие са се оплакали още 3. Разследването на "Криминална полиция" е доказало, че има данни за сексуален тормоз и злоупотреба със служебно положение. По неофициална информация разследването разполага и с видеозапис, предаде БНР.

Според Даскалов твърденията са абсолютна лъжа. Той потвърди, че е имал близки отношения с част от жабоподателките, но до насилие и блудствени действия не се е стигало.

Даскалов заема поста директор на "Напоителни системи" от 3 години. Според разследващите потърпевшите служителки от неговите действия са повече, но останалите отказват публично да обяват, че са били обект на сексуално насилие и блудствени действия. Очаква се Даскалов да бъде отстранен от длъжност до приключване на досъдебното производство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.