1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Дирекция „Национален парк Рила” организира поредица от инициативи свързани с опазването на парка

Дирекция „Национален парк Рила” организира поредица от инициативи свързани с опазването на парка

Доброволци и служители на парка ще почистват популярни туристически райони от територията му

Инициативите имат за цел да повишат ангажираността на гражданите за опазване на околната среда.

В две последователни акции, доброволци и служители на Национален парк „Рила” ще почистват популярни туристически райони от територията му.

В периода от 31 август до 6 септември съвместно с Екологично сдружение „За Земята” - София ще се почистват районите на хижи „Мусала”, заслон „Ледено езеро”, вр. Мусала, хижите Белмекен, Заврачица, Марица и свързващите ги туристически маршрути.  

На 3 септември от 10:30 часа в района на местността „Меча поляна” и екопътека „Бели Искър“, служители на парка и доброволци от Организацията на евреите в България ще освежат туристическата информационна инфраструктура и ще подновят лентовата маркировка на туристическия маршрут: комплекс Мальовица, хижа „Мальовица”. Ще бъдат почистени и двете трасета. Събрани отпадъци ще бъдат извозени извън територията на парка и депонирани на най-близките сметища.

В периода 9 - 11 септември в екологични инициативи ще се включат организации - партньори на парковата дирекция, както и преподавателите от СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ - Благоевград. Експерти от Дирекцията на парка ще представят дейностите по опазването и управлението на защитената територия и проект „Устойчиво управление на Национален парк Рила І-ва фаза”, изпълняван по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.