1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес и утре - заявки за плащане по "Националната програма по пчеларство"

Днес и утре - заявки за плащане по "Националната програма по пчеларство"

Подсещане от ДФ „Земеделие”

 

Във връзка с изтичащия срок за подаване на заявки за плащане по "Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2008-2010 г." на 30 и 31 август 2008 г. (събота и неделя), бенефициентите по програмата ще могат да подават заявки за плащане в Регионалните разплащателни агенции.

На 31 август 2008 г. изтича срокът за подаване на заявки за плащане по изпълнените проекти от Национална програма по пчеларство. Срокът няма да бъде удължаван след тази дата. Кандидатите трябва да представят документите си в Регионалните разплащателни агенции до края на този месец.

Кандидатите по мярка 04, сектор 0402 „Закупуване на пчелни семейства”, трябва да изискат от доставчиците си сертификати за произход на отводките и рояците. Документите следва да са издадени от съответните регионални поделения на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ), съгласно Закона за пчеларството и Наредба № 47 от 11.11.2003 задължително условие е представените разходооправдателни документи да бъдат издадени след датата на договора или анекса към него, подписан между кандидатите за подпомагане и Разплащателната агенция. Заявките за плащане по мярка 04, сектор 0202 „Разходи за препарати против вароатоза”, трябва да са придружени не само от фактура за закупените медикаменти, но и от заверен от ветеринарен лекар дневник, в който да са отразени всички третирания, заложени по договор.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.