1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес се провежда Ден на информацията, организиран от ЦНТИ

Днес се провежда Ден на информацията, организиран от ЦНТИ

Форумът е посветен на 45-та годишнина от създаването на Центъра за научно-техническа информация

 

Ден на информацията, организиран от Центъра за научно-техническа информация (ЦНТИ) при Селскостопанска академия и Научно-техническия съюз на специалистите от земеделието ще се проведен днес с подкрепата на Министерство на земеделието и храните.

Форумът е посветен на 45-та годишнина от създаването на Центъра за научно-техническа информация. На него ще бъде представен проектът "Национален аграрен научно-информационен комплекс", както и богат набор от информация, предназначена за учени и специалисти от научните звена на академията, експерти от системата на Министерството на земеделието и храните, представители на неправителствените браншови организации, фермери, бизнес организации.

Участниците ще имат възможността да се запознаят със съвременните тенденции в информационното обслужване, с информационните продукти и услуги предоставяни от ЦНТИ, както и с възможностите на международната информационна система Ovid Technologies, предлагаща електронен достъп до най-големите бази данни в областта на аграрните науки - AGRIS, FSTA, Agricola, CAB Abstracts.

В програмата на форума е включено и обучение за ползване на информационните ресурси на ЦНТИ, Ovid и CAB Abstracts.

CABI (CAB International) е междуправителствена организация с близо 100 годишна история. Създадена е от ООН и е известна първоначално като Конфедерация на министерствата и държавните агенции по селско стопанство и земеделие на 44 страни-членки (Commonwealth of Agricultural Bureaux). CABI е позната още като водещо световно издателство на научни списания, книги, енциклопедии, монографии и интерактивни електронни ресурси, целящи да подпомогнат научните изследвания и тяхното прилагане в реалния живот. CABI е световен лидер в разработването и доставката на информационни продукти и услуги в областта на: земеделие, ветеринарна медицина, ентомология, растениевъдство, животновъдство, екология, околна среда, здравеопазване и социална медицина, паразитология, микология, защита на посевите, аквакултури, развитие на селските райони, икономика на селските райони, туризъм, отдих и развлечения.

Ovid Technologies е световно признат лидер в доставката на електронна информация за целите на научните изследвания в областта на медицината, есетествените и точните науки. Оvid предоставя средства за информационно издирване и иновационната платформа OvidSP, чрез която става възможен достъпът до най-качествено научно съдържание в електронна форма, включващо непрекъснато нарастващ списък от 2000 научни списания, над 1500 монографии и над 500 бази данни. Цялата информация, достъпна чрез Ovid, се предлага на базата на иновативни технологични решения и специализирани услуги за прелистване, търсене, извличане и анализ на най-качествени научни информационни източници.

 

 

 

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.