1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес в МЗГ се проведе заседание по охрана на горите, дивеча и рибата

Днес в МЗГ се проведе заседание по охрана на горите, дивеча и рибата

 

Днес, 27 март, в Министерство на земеделието и горите се проведе заседание на Национален консултативен съвет /НКС/ по охрана на горите, дивеча и рибата.
На обсъждането бяха представени данни за броя на съставените актове за нарушения през 2006 г., които са общо 19 596. Те са с 14% по-малко в сравнение с 2005 г. и това е най-добрият резултат, постигнат в тази област през изминалите девет години. По съставените през годината актове са издадени 18 308 наказателни постановления /НП/, а наложените санкции са общо 4,74 млн. лв., като влезлите в сила са на стойност 3,586 млн. лв. Постигнатите добри резултати в областта на охраната на горите, дивеча и рибата се дължат на промените в организацията на горската стража, както и доброто взаимодействие с други институции.

В заседанието участваха зам.-министърът на земеделието и горите Стефан Юруков, зам.-министърът на вътрешните работи Раиф Мустафа, председателят на Национално управление по горите инж. Илия Симеонов, началникът на отдел "Охрана" инж. Николай Пиронков към НУГ, представители на НАП и на неправителствени организации.

 

AGRO.BG 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.