1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Днес в Русе се провежда обучителен семинар за млади фермери

Днес в Русе се провежда обучителен семинар за млади фермери

Обучението е предназначено за фермери от зона "Ломовете" на европейската екологична мрежа "Натура 2000"

 

Днес от 9,30 ч. до 13.30 ч. в Русе, международната природозащитна организация WWF организира еднодневно обучение на селски стопани от района на Русенски Лом по агроекологични плащания и създаване на стопанства на млади фермери. Обучението е предназначено за фермери от зона "Ломовете' на европейската екологична мрежа "Натура 2000" по "Програмата за развитие на селските райони за периода 2007- 2013 г.", съобщиха от WWF.

Лекторите Галина Георгиева от Общинската служба за съвети в земеделието, Юлия Григорова от WWF и Цонка Христова от Дирекцията на Природен парк Русенски Лом ще могат да отговорят на въпроси на журналисти.

Ще бъдат разгледани агроекологични проблеми в Русенски Лом и идеи за практическото им разрешаване. Ще се даде информация за препоръчителни фермерски практики от плана за управление на природния парк, които щадят природата.

Ще се изяснят възможностите за финансово подпомагане на агроекологични практики в рамките на "Програмата за развитие на селските райони за периода 2007- 2013 г." и по мярката "Създаване на стопанства на млади фермери"

Това не е първото обучение, което WWF организира за селски стопани от района на Природен парк Русенски Лом. През ноември 2006 г. беше осъществено тридневно обучение по агроекология, за да могат да кандидатстват по Мярка 1.3 на Програма САПАРД. През февруари 2007 г. в продължение на четири дни на биологично земеделие бяха обучени фермери от района на природния парк.

 

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.