1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 1 октомври организации на производители могат да подават документи за кандидатстване по схемата „Оперативни програми”

До 1 октомври организации на производители могат да подават документи за кандидатстване по схемата „Оперативни програми”

Бенефициенти по програмата са Организации на производители на плодове и зеленчуци (ОП) или Асоциации на организации на производители на плодове и зеленчуци (АОП)

 

Помощ се отпуска на тези от организациите, които са учредили оперативен фонд и имат разработена и одобрена оперативна програма. Оперативните програми са с минимален срок на изпълнение от 3 години и максимален – от 5 години. Оперативният фонд се поддържа от парични вноски, събирани от членуващите производители на базата на количествата или стойността на действително реализираните на пазара плодове и зеленчуци, както и от предоставената от Общността финансова помощ.

Оперативните фондове могат да се използват само в три насоки. Първата е свързана с изпълнението на оперативната програма, втората – с управлението на оперативния фонд, а третата – с компенсации на общността за изтегляне от пазара на определени продукти.

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.