1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 13 юни млекопроизводителите ще получават пари по de minimis

До 13 юни млекопроизводителите ще получават пари по de minimis

При несъответствия производителите ще връщат средства

 

Държавен фонд "Земеделие" продължава изплащането на помощ de minimis за закупуване на фураж за изхранване на животни млечно направление съгласно Регламент (ЕО) № 1535/2007 г. след корекция на държавната план-сметката на фонда за 2008 г., с която са осигурени допълнително 22 млн.лв. До 13 юни всички млекопроизводители, които са подали документи по мярката, ще получат средствата по банковите си сметки.

От Държавен фонд "Земеделие" напомнят на земеделските производители, че ако при кандидатстването са приложили проформа фактура за закупения фураж, те са длъжни в срок до 10 работни дни от датата на превода да представят в областното поделение оригинална фактура и копие от платежен документ.

При неспазване на това задължение субсидията ще стане изискуема и земеделският производител ще бъде задължен да възстанови получените средства заедно със законната лихва.

Помощта ще стане изискуема и в случаите на несъответствие между декларирания брой животни и установения при проверките на място брой. При наличие на изискуемо задължение към фонда земеделските производители няма да могат да ползват финансово подпомагане от Държавен фонд "Земеделие" със средства, предоставени както от републиканския бюджет, така и от Европейския съюз.

На 30 май приключи приемането на документи по Целевата субсидия за подпомагане изхранването на животни и птици от Националния генофонд и контролираната част на популацията. Безвъзмездната субсидия ще бъде изплатена най-късно до края на месец юни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.