1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 31 юли 2012 г. ще се подава декларация за ползване на земеделска земя

До 31 юли 2012 г. ще се подава декларация за ползване на земеделска земя

Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните

Във връзка с изготвяне на споразумения за ползване на земеделска земя за стопанската 2012 – 2013 година всеки собственик трябва да подава декларация по образец в Общинска служба по земеделие по местонахождение на имота, в която се посочват формата на стопанисване и начина на трайно ползване на земите. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Декларация, подадена от един съсобственик, ползва всички съсобственици. Декларацията се подава в срок до 31 юли 2012 г. лично или чрез упълномощено лице и важи за следващата стопанска година. В случай, че собствениците не желаят имотите им или някои от тях да се включват в масиви за ползване, те изрично посочват това обстоятелство в декларацията.

Ако собственик е подал декларация, в която е посочил, че ще обработва сам имота си или че не желае имотът му да бъде включен в масиви за ползване по чл. 37 в от Закон за собствеността и ползването на земеделски земи, то този имот не се включва в изходните данни и материали за създаване на масивите за ползване за следващата стопанска 2012 – 2013 година, съответно не се включва в споразумението по (чл. 37 в, ал. 1 и не се разпределя като т.нар. „бели петна”).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.