1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До 31 октомври бенефициентите по ПРСР подават заявки за 50-процентно авансово плащане

До 31 октомври бенефициентите по ПРСР подават заявки за 50-процентно авансово плащане

Увеличаването на авансовите плащания стана възможно след решение на Европейската комисия

Желаещите да получат авансово плащане в размер на 50% от одобрената по договор субсидия, които вече са подали заявки за 20-процентно плащане, могат да подадат коригираща заявка до 31 октомври 2011 г. Преди това те трябва да изпратят молба за изготвяне на анекс за коригиране на сумата в отдел „Договориране по прилагане на мерките за развитие на селските райони” на Държавен фонд „Земеделие”.

Увеличаването на авансовите плащания стана възможно след решение на Европейската комисия, което се прилага със задна дата, считано от 1 януари 2011 г.

Фонд „Земеделие” подготви служебно 105 анекса по договорите си с неподалите заявки за плащане общини по мерките 313 „Насърчаване на туристически дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката” и 322 „Развитие и обновяване на селата”. Кметовете на общините могат да подпишат анексите към договорите си в сградата на фонда в удобно за тях време.

Подробности за начина за получаване на авансово плащане за останалите бенефициенти са публикувани във връзката „Актуални новини” на началната страница на Програмата за развитие на селските райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.