1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До края на деня разпределят субсидията на млекопроизводителите за март

До края на деня разпределят субсидията на млекопроизводителите за март

В петък се свиква Административен съвет, на който ще бъде обсъден проблемът

 

Началникът на Областната дирекция по земеделие в Кърджали ще бъде сменен. Новото назначение ще стане факт още днес. Това съобщава министърът на земеделието и храните Валери Цветанов. Наред с това се създава комисия, която ще разгледа проблемите и ще извърши анкета по всички случаи, за които сигнализират кърджалийските животновъди.

До края на деня субсидията към млекопроизводителите за месец март, колкото и да е малка, ще бъде разпределена на всички, подали документи с искане за овче и краве мляко на литър. Средствата ще бъдат изплатени в началото на другата седмица.

В момента се актуализира план-сметката на Държавен фонд “Земеделие” на всички възможни субсидии, касаещи млекопроизводители и животновъди. Най-вероятно утре ще се намери подходящият административен начин това да стане – дали чрез Министерския съвет или ще се търси друго директно решение. На 1 август, петък от 11 часа, министърът свиква Административен съвет, на който ще бъде обсъден проблемът. Тогава Валери Цветанов ще излезе с позиция.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.