1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До края на ноември се кандидатства по агроекомярката на САПАРД

До края на ноември се кандидатства по агроекомярката на САПАРД

Приемът на проекти се извършва в централното управление на ДФ „Земеделие”

 

До 30 ноември в Държавен фонд /ДФ/ "Земеделие" се приемат проекти, кандидатстващи за финансиране по агроекологичната мярка на програма САПАРД, припомнят от областната дирекция на фонда в Плевен. И допълват, че сроковете са определени с решение на управителния съвет на ДФ "Земеделие" в средата на октомври, след като стана ясно, че страната ни получава акредитация по тази нова мярка на най-голямата европейска програма за подпомагане на селското стопанство.

С Решение 2006/657/ЕС от 29 септември Европейската комисия акредитира мярка 1.3. - "Развитие на селскостопански дейности, целящи опазването на околната среда" от Националния план за развитие на земеделието и селските райони 2000-2007 г. Приемът на проекти по агроекологичната мярка се извършва в централното управление на ДФ "Земеделие".

Условията и редът за кандидатстване са регламентирани в специална наредба на министъра на земеделието и горите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за развитие на селскостопански дейности, целящи опазването на околната среда по програма САПАРД. Наредбата и необходимите документи за кандидатстване са публикувани на електронната страница на Министерството на земеделието и горите.

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.