1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. До пролетта ще има промени в Закона за лова и опазването на дивеча

До пролетта ще има промени в Закона за лова и опазването на дивеча

 

В проектопромените на Закона за лова и опазването на дивеча да бъдат отчетени всички позитивни идеи на Националното ловно-рибарско сдружение – СЛРБ и на сходните организации, така че още през пролетта на тази година България да има качествен закон, който да гарантира ускореното развитие на лова. За това се договориха министърът на земеделието и горите Нихат Кабил и председателят на НЛРС-СЛРБ доц. Христо Михайлов. Общото им решение е в оставащите седмици до внасянето на проектозакона за разглеждане в Министерски съвет да бъдат проведени интензивни обществени дискусии.

"Отговорно мога да заявя, че министърът ме изненада с един сериозен анализ. Крайно време е да изведем в основен приоритет дефинирането на стратегическите цели на ловното стопанство в България. Г-н Кабил недвусмислено демонстрира решението си да направим това заедно, което ме прави особено удовлетворен от тази среща", коментира доц. Христо Михайлов.

Проектопромените в Закона за лова и опазването на дивеча се очаква да бъдат внесени на заседание на Министерски съвет в края на март тази година.

Нихат Кабил и доц. Христо Михайлов обсъдиха и българското участие на международното ловно изложение "Лов и куче", което се открива на 29 януари в германския град Дортмунд.

"Дискутирахме около всички аспекти на българското участие. С г-н Кабил установихме, че мислим по един и същи начин, че няма никакво разминаване в концепциите ни. Ето защо не се съмнявам, че съвместното ни участие на това особено важно изложение ще бъде изключително полезно", подчерта след срещата доц. Христо Михайлов.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.