1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Добричка област – четвърта по усвояване на средства по мярка „Млад фермер”

Добричка област – четвърта по усвояване на средства по мярка „Млад фермер”

183 проекта са финансирани с общо 4, 473 млн. лв. по тази мярка

183-ма земеделски производители от Добричка област са получили финансиране по мярката за създаване на стопанства на млади фермери, съобщи ръководителят на Областната служба за съвети в земеделието Маринела Георгиева. Средствата от първия транш са пристигнали благодарение на безплатните консултации от ОССЗ.

От разработените 183 проекта по мярка „Млад фермер”, само 10 не са консултирани от Областната служба. Статистиката показва, че Добричка област е на четвърто място в страната по получаване на средства по мярката за подпомагане на млади фермери. Всеки един от добруджанските фермери е субсидиран със сумата от от 24 446 лв. Това означава, че в региона по тази линия са влезли общо 4,473 млн. лева, отбеляза още Маринела Георгиева. Очаква се с прехвърляне на средства от други мерки на ПРСР още млади фермери да могат да кандидатстват за финансиране.

Следващият транш от субсидиите се очакват след третата година от осъществяването на проектите, когато преминат и проверките от Разплащателната агенция, уточни още М. Георгиева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.