Доматен протест ще се състои днес пред сградата на Народното събрание

Събитието се организира в социалната мрежа Фейсбук и е в подкрепа на Николай Колев – Босия

Доматен протест под надслов „Само една Томатина ще ги оправи” ще се състои днес (24.11.2012 г.) от 17.00 часа пред сградата на Народното събрание. Протестът се организира в социалната мрежа Фейсбук и е в подкрепа на Николай Колев – Босия, пише Агенция Фокус.

Босия беше арестуван на 20 ноември сутринта заради това, че е хвърлил домат по сградата на Народното събрание. Срещу Николай Колев - Босия има заведено прокурорско дело може да бъде наказан с до 2 години затвор. На 14 ноември Босия публикува отворено писмо до шест институции - председателя на Народното събрание, президента, министър-председателя, ВСС и директорите на БНР и БНТ, в което се заканва да хвърли 6 домата срещу знакови сгради на институциите като политически протест срещу атмосферата на ”корупция, престъпност, беззаконие, деморализация, безотговорност, грабежи и липса на информация”.

В социалната мрежа протестиращите се заканват, че с или без разрешение, ще се съберат пред Народното събрание и ще го обстрелят с домати и всякакви други зеленчуци. „В знак на солидарност, взимайте торбата с доматите!", призовават недоволните.

По информация на в. Стандарт до вчера на обяд над 1000 души са потвърдили че ще се включат в протеста.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.