1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Два инцидента на нападение над горски служители са регистрирани само за първата половина на месец март

Два инцидента на нападение над горски служители са регистрирани само за първата половина на месец март

 

Два инцидента на нападение над горски служители при изпълнение на служебните им задължения по охрана на горите са регистрирани само за първата половина на месец март.

Нарушителите са били от ромски произход. При опит да бъде предотвратена организирана бракониерска сеч в района на Държавно лесничейство Самоков, многобройната група бракониери е насочвала автомобилите си към охраната.

Вторият инцидент е станал в гората край гр.Роман, когато при опит на служителя по горите да спре незаконната сеч, нарушителите са оказали физическа съпротива. В резултат на проявената агресивност от страна на бракониерите, на инж.Анчо Димитров – горски стражар към Държавно лесничейство – Мездра, е нанесена телесна повреда.

Дознанието по случая е приключило и преписката е изпратена в Районна прокуратура гр.Мездра.

Акт за административно нарушение по Закона за горите за незаконно транспортиране на 9 пр. куб.м. дърва за огрев са съставили служители от Регионално управление на горите гр.Ловеч. Спреният за проверка от служители на РПУ товарен автомобил е бил без регистрационни номера. Автомобилът и незаконните дърва за огрев са задържани

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.