1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Два одобрени проекта по програма САПАРД за община Белене

Два одобрени проекта по програма САПАРД за община Белене

Градът бе зарадван в навечерието на празника си

 

Белене е обявено за град преди 43 години и в навечерието на този радостен ден дойде новината  за два одобрени проекта на община Белене по програма САПАРД. Кметът на града Петър Дулев сподели с удовлетворение, че специалистите от общината през последните години са повишили своя капацитет и опит и все по-успешно разработват избираеми проекти в национални и международни програми

Два проекта вече са одобрени и получават финансиране по програма САПАРД. Единият е по мярка "Развитие и подобряване на междуселищната инфраструктура" на  стойност 402 275 лв., а вторият е по мярка "Лесовъдство, залесяване на земеделски земи, инвестиции в горски стопанства, преработка и маркетинг на горски продукти" на обща стойност 338 660 лв.

Проектът "Допълнително водоснабдяване на Кулина вода от помпена станция Лозица" по първата мярка е насочен към решаване на един изключително наболял социалнозначим проблем – недостигът на вода в Кулина вода. Повече от 10 години през летните месеци жителите на селото изпитват недостиг на питейна вода. Работите по проекта трябва да приключат към края на май 2008 година.

Вторият проект "Почистване, почвоподготовка и залесяване на изоставени и ерозирали общински земеделски земи в землището на Кулина вода" ще приключи към юли следващата година. Дейностите са планирани да се извършат на площ от 550 декара, като субсидиите от програмата са 316 394 лева. Договорът е бил подписан на 10 август и след изпълнение на всички процедури и мероприятия ще се подобри значително състоянието на почвите, като се спре процесът на ерозия при трайно необработване на земеделските земи.

 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.