1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Двама бракониери са заловени от служителите по горите на територията на Държавна дивечовъдна станция „Паламара”- Шумен

Двама бракониери са заловени от служителите по горите на територията на Държавна дивечовъдна станция „Паламара”- Шумен

Образувано е бързо полицейско производство за търсене на наказателна отговорност

 

Нарушителите били въоръжени със самоделна карабина с оптически мерник. Убит дивеч няма. Със съдействието на РПУ е установена самоличността на бракониерите и те са задържани за 72 часа. Образувано е бързо полицейско производство за търсене на наказателна отговорност.

Производство срещу неизвестен извършител е образувано за незаконна сеч на 284 броя дървета на територията на Държавно лесничейство - Суворово. Насажденията не са били маркирани с контролна горска марка и не са предвидени за сеч. Нарушенията са резултат на неупражнен контрол от страна на служители на лесничейството. Наказани са трима лесничеи, а един горски стражар е уволнен. Преписката ще бъде изпратена в Районна прокуратура, съобщават от НУГ.

7 акта за извършени нарушения по Закона за горите са съставени на проведената на 15 и 16 март специализирана акция по охрана на горите от Национално управление по горите и НС "Жандармерия" на територията на Държавно лесничейство - Бяла.

Проверени са 5 МПС, 4 каруци и 13 физически лица. Служителите по охраната са осуетили един опит за бягство. От нарушителите са иззети 4 каруци, 3 коня и едра и средна строителна дървесина. Съставени са 2 акта за липса на документи за самоличност. 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.