1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Двата екарисажа в Шумен и Варна напълно отговарят на изискванията на ЕС

Двата екарисажа в Шумен и Варна напълно отговарят на изискванията на ЕС

 

Въз основа на извършените технически замервания от евроексперт бе установено, че двата екарисажа в Шумен и Варна напълно отговарят на изискванията на ЕС. Това стана ясно след срещата днес между министъра на земеделието и горите Нихат Кабил и представителят от Генерална дирекция "Разширяване" на ЕК д-р Хинрих Майер-Жарболе.

След проведената инспекция на строежа на граничните ветеринарни съоръжения на пристанище Варна-запад и на база представения снимков материал за хода на строителството на граничните ветеринарни пунктове, които ще бъдат външна граница на ЕС, д-р Жарболе счита, че ангажиментът за тяхното пускане в експлоатация на 1 септември тази година ще бъде изпълнен.

Предстои разработването на програма за обучение на граничните ветеринарни инспектори, които след като България стане пълноправен член на ЕС, трябва да работят като своите европейски колеги.

Д-р Жарболе отбеляза, че България е постигнала значителен напредък в проверяваните от него области и това ще бъде отразено в доклада на Европейската комисия през месец май.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.