1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Двустрана работна програма за сътрудничество

Двустрана работна програма за сътрудничество

Срок за участие

В изпълнение на Двустранната работна програма за сътрудничество, изпълнявана между Министерството на земеделието и храните на Република България и Министерството на земеделието, околната среда и качеството на храните на Кралство Нидерландия /Холандия/, в България предстои да се проведе четиридневно посещение на г-н Герард Креберс – началник отдел в Млечния борд на Кралство Нидерландия, който е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти и участва в работата на водещи европейски институции в млечния сектор.  

По време на посещението на холандския специалист, което ще се проведе от 3 до 6 ноември 2008 г., Министерството на земеделието и храните съвместно с браншовите асоциации организира провеждане на еднодневни семинари с участието на преработватели /одобрени изкупвачи на краве мляко/, експерти от Министерството на земеделието и храните, Разплащателната агенция и Националната служба за съвети в земеделието. По време на семинарите ще бъдат обсъждани всички възможности за подобряване на комуникациите, координацията и устойчивото развитие на сектора.

Семинарите ще се проведат на 4 ноември 2008 г. от 10.00 часа в хотел България на Хасковските минерални бани с представители на сектора от Южна България и в гр. Търговище на 6 ноември 2008 г., от 10.00 часа в хотел „Терра Европа” с преработватели от Северна България.

Всички от бранша са поканени да вземат участие в българо-холандските семинари.

Необходимо е в срок до 29 октомври 2008 г. да се представи писмено заявка за участие и ползване на нощувка на Хасковските минерални бани и в гр. Търговище на телефон в МЗХ, гр. София: 02 985 11 324 и 02 985 11 323, както и на телефоните в браншовите асоциации.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.