1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕК: Не се очаква скорошно пускане на парите по САПАРД

ЕК: Не се очаква скорошно пускане на парите по САПАРД

Решение ще бъде взето след подробен анализ

 

Все още проучваме изпратената от България информация и до момента няма никакво решение за деблокиране на средствата по САПАРД. Това заяви днес Майкъл Ман, говорител на еврокомисаря по земеделието и развитието на селските райони Мариан Фишер Боел, по информация на БТА.

"Продължаваме да работим, да проверяваме получената миналия месец информация от България и не мога да посоча дата кога парите могат да бъдат деблокирани. Решение ще бъде взето след анализиране на тази информация и не мога да кажа отсега дали решението ще е положително или отрицателно", изтъкна Майкъл Ман.

"На сегашния етап е невъзможно и да се посочи срок за отговор. Във всеки случай такъв отговор не е предстоящ", добави той.

Говорителят посочи, че се е запознал с изказванията в България, че замразените средства по САПАРД може скоро да бъдат деблокирани.

Вчера лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов каза, че има уверение от своите колеги в Европа, че като награда за българите ще бъдат пуснати парите от САПАРД. Според него Брюксел е оценил по достойнство високата избирателна активност и желанието на българите да не са най-корумпираните и най-бедните./dnevnik.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.