1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Екоорганизации протестираха заради "Натура 2000"

Екоорганизации протестираха заради "Натура 2000"

 

Екоорганизации протестираха пред Министерския съвет срещу отлагането на включването на защитени зони в мрежата по "Натура 2000". Преди правителственото заседание днес те разпънаха плакати с надписи "Натура или арматура" и "Франция - 360 500 евро на ден, ние откъде ще вземем толкова пари".

Според екоактивистите повторното разглеждане на отложените за включване територии в европейската екомрежа ще бъде след местните избори.

Природозащитниците искат гаранции от правителството, че в защитените територии, чието разглеждане беше отложено, няма да се извършват строителни дейности до октомври. Искаме да ни бъде обяснено кои учени ще изготвят повторната оценка на защитените зони, след като почти цялата научна мисъл в областта на природните науки беше използвана досега, каза Стоименов.

Екоорганизациите ще протестират преди всяко правителствено заседание в очакване на отговор от Министерския съвет по поставените въпроси и искания, които са били представени писменно преди две седмици. Срокът за отговор според защитниците на природата е двумесечен.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.