1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Експерти разясняват облекченото кредитиране на одобрени проекти по мерки 121, 122 и 123

Експерти разясняват облекченото кредитиране на одобрени проекти по мерки 121, 122 и 123

Информационната кампания стартира днес в София

На 28 януари 2014 г. в София ще се проведе пресконференция по повод стартирането на информационна кампания за разясняване на начините и условията за облекчено кредитиране на бенефициенти с одобрени проекти по мерки 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 122 „Подобряване икономическата стойност на горите” и 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” чрез гаранционна схема на Националния гаранционен фонд /НГФ/ по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г.

През следващите няколко месеца във всяка област на страната ще бъдат проведени общо 55 информационни срещи, на които експерти ще разясняват на бенефициентите какви са възможностите за лесен и бърз достъп до кредити за изпълнение на  одобрените проекти по трите мерки чрез гаранционния фонд, кои банки са одобрени за осъществяване на гаранционната схема по ПРСР 2007-2013 г. и начините и условията за отпускането на кредити.

Пресконференцията е от 11.00 часа в конферентна зала „Сердика” в „Гранд хотел София“.  В нея ще участват Самуил Шидеров, изпълнителен директор на Националния гаранционен фонд, Светлана Александрова, и.д. директор на дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ, Елена Иванова, началник отдел в Дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ, Владимир Ангелов, началник отдел „Прилагане на мерки за развитие за земеделска и преработвателна индустрия” в ДФ „Земеделие” и Боряна Алексова, главен експерт от отдел  „Прилагане на мерки за развитие за земеделска и преработвателна индустрия” в ДФ „Земеделие“.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.