1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Експертите регистрираха 3797 крави досега в Стара Загора

Експертите регистрираха 3797 крави досега в Стара Загора

Проучването е за създаване на първична база данни за производителите на краве мляко

 

До 31 декември м.г. са били анкетирани 1228 говедовъдни стопанства с 3797 крави, съобщиха от Областната дирекция "Земеделие и гори". Засега най-много стопанства - 235, са анкетирани в oбщина Стара Загора. Проучването е за създаване на първична база данни за производителите на краве мляко. Информацията ще послужи за мониторинг на общото количество мляко и подготовката за разпределение на индивидуалните млечни квоти. В анкетите се посочва броят на кравите от основното стадо и бременните юници, количеството и качеството на произведеното краве мляко през последната календарна година, както и предадените количества в млекосъбирателните пунктове и прерабoтвателните предприятия.

Анкетата включва и въпроси за възможните промени в броя на кравите през следващите години. Набира се и информация за проблемите, свързани с Наредба No 30 от 20 ноември 2000 година за ветеринарно-санитарните изисквания при добива на сурово мляко, изграждане и експлоатация на преработвателните предприятия, производството и търговията с топлинно обработено мляко и млечни продукти и Наредба No 3 от 10 януари 2003 година за ветеринарно-санитарните изисквания в млекодобивните стопанства.

Анкетирането се извършва на ДОБРОВОЛЕН ПРИНЦИП. Важно е да се знае обаче, че само присъстващите в базата данни ще бъдат включени в подготовката и разпределението на индивидуалните млечни квоти./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.