1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Елизабет Кьостингер е новият ръководител на земеделското министерство в Австрия

Елизабет Кьостингер е новият ръководител на земеделското министерство в Австрия

Като депутат в Европейския парламент, тя се застъпваше за пълна забрана на глифозата на европейско ниво

Елизабет Кьостингер е новият ръководител на земеделското министерство в Австрия. Тя поема поста в новосъставеното правителство на канцлера Себастиян Курц. Доскоро Кьостингер беше народен представител в Европейския парламент,

Кьостингер се отказа от мандата си, за да се включи в предизборната кампания в родината. В новото коалиционно правителство, съставено от членове на Австрийската народна партия и крайно дясната Партия на свободата, тя ще отговаря за селското стопанство, околната среда и туризма.

39-годишната Елизабет Кьостингер е била председател от 2002-а до 2006 година на Федералното сдружение на селската младеж, а в периода между 2007-а и 2012-та ръководи Сдружението на младите фермери в Австрия.

Избрана е за депутат в Европейския парламент през 2009 година и членува в комисиите за земеделие за правата на жените, а в комисията по околна среда заема поста на заместник-председател. Като представител на Австрия, тя се застъпваше за пълна забрана на глифозата на европейско ниво. Наблюдатели предполагат, че като министър на селското стопанство сега ще наложи национална забрана за използване на хербицида.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.