1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕС: Частното складиране на мляко остава до февруари

ЕС: Частното складиране на мляко остава до февруари

Ограниченията за количествата остават в сила

До 29 февруари 2016 година ще се изплащат помощи за частното складиране на млечни продукти, обяви Европейската комисия. Ограниченията за количествата остават в сила.

Решението бе взето по време на последното заседание на Комисията за мляко в Брюксел. Европейският съюз ще подкрепи складирането на 109 хиляди тона нискомаслено мляко на прах, както и на 50 хиляди тона масло. Мярката щеше да изтече на 30 септември.

Удължаването на срока бе обявено от агрокомисар Фил Хоган още на срещата на земеделските министри през юли. Идеята е по този начин да се намали натиска върху пазара. До средата на август мандрите са поискали помощи за 138 хиляди и 500 тона масло и 43 хиляди и 600 тона мляко на прах.

През юли Хоган аргументира новия срок на мярката с ниските пазарни цени, породени от свръхпредлагане в комбинация с руското ембарго и намаленото международно търсене. "Досега взетите мерки изиграха важна роля при ограничаването на последствията от забраната за внос в Русия", заяви Комисарят в Брюксел. "Налага се да продължим да помагаме на производители, които все още изпитват трудности", допълни Хоган.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.