1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ЕС няма да пречи на вноса на биогорива от Латинска Америка

ЕС няма да пречи на вноса на биогорива от Латинска Америка

 

ЕС няма да използва критериите за рационалното използване на природните ресурси като форма на "екологичен протекционизъм" при вноса на биогорива от Латинска Америка. Това заяви Соледад Бланко, директор на Генерална дирекция "Околна среда".

"Предложенията на ЕК за рационалното използване на природните ресурси са свързани с основателното безпокойство за околната среда, което проявява европейската общност", каза Бланко по време на срещата между 61 министри на околната среда от държави в Латинска Америка, Карибите и ЕС. Това е първата такава среща между европейските и латиноамериканските министри на околната среда, на която се обсъждат мерките за борба с глобалното затопляне.

По време на срещата основният фокус на дебатите попадна върху три теми: ограничаване на ефектите на глобалното затопляне; разработване на енергийни технологии, които да щадят околната среда, включително и биогорива; въпросите около обезлесяването, което е част от процеса на добиване на биогорива.

ЕС вече сформира работна група, която да оформи проект за критериите за рационално използване на природните ресурси що се отнася до директивите за качеството на използваните горива и възобновяемите енергийни източници. Препоръките на групата ще бъдат готови до края на март.

 

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.