1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Етичен кодекс в държавния горски сектор

Етичен кодекс в държавния горски сектор

Регламентират се ясни норми

Със заповед на председателя на Държавна агенция по горите доц. Георги Костов е утвърден Етичен кодекс на служителите работещи в структурите на държавния горски сектор. Той се прилага за служителите в Държавната агенция по горите - Централно управление, нейните структури, специализираните териториални звена, държавните горски стопанства и държавните ловни стопанства, Национален фонд „Българска гора” и списание „Гора”, като групира различните аспекти на професионално поведение в няколко основни сфери на етична отговорност.

Етичният кодекс регламентира ясни норми, съгласно които при осъществяване на своята дейност служителите работещи в структурите на държавния горски сектор се ръководят от принципите на законност, откритост, достъпност, отговорност и координация в рамките на своята компетентност.

Служителите от системата на ДАГ приемат специфичната отговорност към Обществото, околната среда и професията, да осъществяват професионалната си дейност съобразно етичните, морални и професионални принципи залегнали в Етичния кодекс. Обществото трябва да се доверява в коректното изпълнение на професионалните задължения, на служителите от системата на Държавната агенция по горите, основаващи се на най-високите научни постижения, технологии и морални устои.

Етичният кодекс влиза в сила от деня на издаване на заповедта, а запознаването, въвеждането и приемането му се извършва срещу подпис на приложената към заповедта декларация.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.