1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Еврочленството ни е предимство

Еврочленството ни е предимство

МЗХ трябва да си поеме отговорността

До края на годината ще стане ясно дали сме си свършили работата след критиките в доклада на Eвропейската комисия от юли месец и дали трите предприсъединителните програми ФАР, ИСПА и САПАРД ще останат за сметка на Европейския съюз или на националния бюджет. Това съобщи по Дарик радио вицепремиерът Меглена Плугчиева.

"В последните месеци има положителна промяна и раздвижване в съвместната ни работа с ОЛАФ", каза вицепремиерът. "Излизат и резултатите особено по програма САПАРД", уточни тя.

Тези, които са направили деяния като кражби, трябва да отидат в съда. Има нищожен процент незаконни действия, а по останалите 3000 проекта хората работят съвестно и честно. Идете в Добруджа и вижте - няма да разберете, че сте в България", похвали добруджанци вицепремиерът. Новата държавната помощ към млекопроизводителите трябва да отиде като помощ за стабилизиране на сектора за по-добри стандарти.

"На самите млекопроизводители не е разяснено как ще се разпределят средствата. За 180 хиляди малки ферми има един огромен финансов ресурс и МЗХ трябва да им помогне в подготвянето на проекти, за да могат да получат средства. За ангажиментите, които сме поели към аграрния сектор, МЗХ трябва да си поеме отговорността", подчерта Плугчиева.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.