1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евродепутатът Мария Неделчева присъства на откриването на конгреса на COPA-COGECA

Евродепутатът Мария Неделчева присъства на откриването на конгреса на COPA-COGECA

Снимка:

Предстои най-амбициозната реформа на ОСП от нейното създаване през 1962 г. до сега

Евродепутатът Мария Неделчева беше на откриването на конгреса на COPA COGECA, провел се преди броени дни, на тема "Общата Селскостопанска Политика (ОСП) след 2013: справедливи и стабилни приходи за земеделските производители", който има за цел да подхрани дебата за бъдещето на ОСП след 2013.

Конгресът, който се проведе от 04 до 06 октомври, бе разделен на два главни панела,  дискутираха се възможностите хранителната верига да подсигури по-достойни доходи за фермерите и земеделските производители да отговорят подобаващо на новите предизвикателства на ОСП след 2013.

В конгреса взеха участие представители на Европейския Парламент, на Комисията, на Съвета, също и представители на селскостопанския сектор. Всеки от тях представи своето виждане за бъдещето на ОСП след 2013. Специално участие в конгреса зае Комисарят по Земеделие и Развитие на Селските Региони Дачиан Чолош, който представи някои важни елементи от бъдещото Съобщение на Комисията за визията  на ОСП след 2013, което е предвидено да бъде публикувано на 17 Ноември 2010. Очаква се това Съобщение на Комисията да постави основите на най-амбициозната реформа на ОСП от нейното създаване през 1962 г. до сега.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.