1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Европейското финансиране по оперативна програма „Рибарство” не е застрашено, според Мирослав Найденов

Европейското финансиране по оперативна програма „Рибарство” не е застрашено, според Мирослав Найденов

Снимка:

Програма „Рибарство”, по която страната ни очаква 80 милион евро все още няма одобрена оценка за съответствие от Брюксел

Европейското финансиране по оперативна програма „Рибарство” не е застрашено, обяви снощи в Брюксел земеделският министър Мирослав Найденов след среща с комисаря по рибарството Мария Даманаки. Двамата разговаряха за решението на ЕК да не дава достъп на България до основната част по предвидените от програмата средства, т. нар. междинни плащания, докато не бъде намерено решение кой орган у нас ще прави одит на плащанията. Програма „Рибарство”, по която страната ни очаква 80 милион евро от евробюджета до 2013 година все още няма одобрена оценка за съответствие от Брюксел. Според министър Найденов, обаче, този проблем също ще бъде решен скоро и парите няма да бъдат загубени, съобщава Агенция Фокус.


Няма никаква драма. Приеха с адмирации решението, което прие МС за прехвърляне на одитния орган от Министерство на земеделието в Министерство на финансите и тъй като това беше и тяхното предложение ние ще предадем оценката за съответствие на комисията. Те очакват. Сроковете, които договорихме са края на септември, максимум до първите 10 дена на октомври, каза министърът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.