1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евроземеделски семинар стяга ОД “Земеделие и гори” в Плевен

Евроземеделски семинар стяга ОД “Земеделие и гори” в Плевен

 

Областната дирекция “Земеделие и гори” в Плевен организира на местно ниво работна среща на тема “Предизвикателствата пред земеделските производители в процеса на присъединяването на България към ЕС”. Това съобщи Преслав Гайдарски, главен експерт в ОД “Земеделие и гори”. Инициативата за провеждането на подобни работни срещи е на Министерството на земеделието и горите.

Форумът ще се проведе на 3 юли, а за участие са поканени земеделски производители и арендатори от цяла Плевенска област.

Една от темите, които ще бъде обсъждана на форума, е свързана с концепцията за управление на поземлените отношения и комасацията. Друга тема, която ще представлява интерес за земеделските производители, е “Система за идентификация на земеделските парцели (СИЗП) - основни стъпки при регистрацията в СИЗП”. Участниците в работната среща ще коментират още интегрираната система за администриране и контрол и кои са нейните основни положения, както и регионалната политика на Министерството на земеделието и горите. Ще бъде отделено внимание и на темата, свързана с индивидуалните млечни квоти. Лектори на работната среща ще бъдат експерти от ОД “Земеделие и гори”, ОД на Държавен фонд “Земеделие” и Областната служба за съвети в земеделието.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.