1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Евтините български цигари изчезват от магазините

Евтините български цигари изчезват от магазините

 

Цигарите "Фемина", "Арда", "Невада" и "ММ"-слим вече не могат да бъдат открити по магазините и сергиите в столицата. Наличните количества от евтините марки вече са изчерпани, а фабриките на "Булгартабак" в Пловдив и Стара Загора, които ги произвеждаха, вече не работят. Дружествата трябваше да бъдат пуснати на борсата за приватизация, а машините да бъдат преместени в работещите предприятия на холдинга - в София и Благоевград. Техниката обаче въобще няма да бъде местена, споделиха запознати със случая. Така новият собственик може да продължи да произвежда този вид цигари, но те вече няма да бъдат с марката "Булгартабак".

Хора от тютюневия холдинг споделиха, че дефицитът на евтините цигари по павилионите у нас няма да се отрази на износа на компанията. За момента количествата, предназначени за експорт, били достатъчни.

Междувременно от икономическото министерство заявиха, че все още не е ясно кога и кой ще заеме поста на шефа на "Булгартабак" Христо Лачев. Той излезе в неплатена отпуска заради повдигнатото срещу него обвинение за укрити доходи.

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.