1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фабрика за шоколадови изделия във Велико Търоново получи сертификат по НАССР

Фабрика за шоколадови изделия във Велико Търоново получи сертификат по НАССР

 

Великотърновската фабрика за производство на шоколадови и захарни изделия "Кармела 2000" ООД получи сертификат за успешно внедряване на системата за анализ на опасностите и контрол на критичните точки НАССР.

При връчването на сертификата кап. Динчев, представител на сертифициращата организация Germanischer Lloid заяви, че "Сертифицирането по НАССР е доказателство за професионалната работа и положените усилия на всички нива на производството и амбициите на собствениците Соня и Павел Стоянови, на главния технолог Анушка Недева и на екипа да изградят едно наистина модерно предприятие". Кметът на община Велико Търново д-р Румен Рашев сподели, че такива фирми бързо променят облика на местната индустрия.

Петър Караиванов, изпълнителен директор на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите, обяви, че българският бизнес започва да има водещо място в Европа по сертифициране по НАССР като изпреварва английските и германските фирми.

Фирмата е създадена през 1998 г. и днес е четвъртата по големина компания в бранша, която затвърждава позициите си на българския пазар и успешно представя продукцията си и зад граница. Тя реализира всеки месец по около 300 т износ в Румъния, Македония, Косово, Хърватска, Чехия, Унгария, Швеция, Панама, Гърция и Турция.

От фирмата заявиха, че за близо година в ремонти и оборудване са вложени 2,5 млн. евро.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.