1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фермери от страната блокираха пътища в знак на протест

Фермери от страната блокираха пътища в знак на протест

Духова музика и засилена полицейска охрана

Под звуците на духова музика и под засилена полицейска охрана, фермери от Северозападна България протестират във врачанското село Борован. Кметът на общината не е разрешил протеста. Сред животоновъдите са и представители на ръководството на врачанската структура на ГЕРБ.

Протестът на 30-на фермери в Сливен беше подкрепен и от зърнопроизводителите в района. Те завиха, че също са готови за протестни действия.

Около 100-на фермери и полицаи блокираха пътя за Казанлък, в участъка за пивоварната Загорка. Блокадата преминава до сега без инциденти.

Животновъди от Кресна, Родопите и Северна България подновиха по-рано днес протестите си, след като Министерството на земеделието и храните забави плащанията, обещани в споразумението, подписано със земеделския министър Валери Цветанов в началото на август.

Овцевъди от Южна България блокираха пътя при Кърджали на разклона за Момчилград и Джебел. Хората са недоволни, защото досега са изплатени само субсидиите за качествено мляко за говедовъдите, но овцевъдите не са получили и стотинка за качествено мляко, съобщи Бойко Синапов, председател на местната кооперация.

Не са преведени и парите за припокритите площи по т.нар. "Код 6", обещани от разплащателната агенция. Тези държавни помощи бяха обещани от агроминистъра в началото на август и ако администрацията продължи да ни баламосва, със сигурност ще поведем стадата към Гърция, обясни още Синапов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.