1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фермерите в САЩ подкрепят Доналд Тръмп

Фермерите в САЩ подкрепят Доналд Тръмп

Националният фермерски съюз е доволен от победата на милиардера

Големите фермерски организации в Съединените Щати се изказват оптимистично за бъдещото си сътрудничество с администрацията на новоизбрания президент Доналд Тръмп. Стопаните са особено доволни от заявлението на Тръмп, че страната ще излезе от Транстихоокеанското споразумение за свободна търговия.

В последните дни от предизборната си кампания Тръмп беше обърнал особено внимание на проблемите на малките и средни земеделци. Националният фермерски съюз е доволен от победата на милиардера и ще го подкрепи при излизането на страната от мултинационалните споразумения за свободна търговия, борбата за намаляване на отрицателния баланс във външната търговия и реформирането на аграрното законодателство.

Федерацията на фермерските сдружения, друга голяма организация, настоява за данъчни облекчения за стопаните и за нови насоки в търговската политика на правителството, които биха позволили на страната да изнася повече селскостопанска продукция.

В същото време ексземеделският министър Том Вилсак изтъкна успехите на предишният президент Обама. При встъпването му в длъжност преди 8 години икономиката е била в рецесия, а безработицата в селските райони  - 10 %. Сега този дял е паднал на под 6 на сто, а доходите на фермерите са се вдигнали с близо 4 процента, подчерта Вилсак пред медиите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.