1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фонд „Земеделие” отпуска 30 000 лева за изложби на овчарски кучета

Фонд „Земеделие” отпуска 30 000 лева за изложби на овчарски кучета

Кандидатстването по схемата за участие в киноложки изложби трябва да се извърши до 29 май 2015 година

Помощта се предоставя на малки и средни предприятия от животновъдния сектор за популяризиране на възможностите и постиженията на българските овчарски кучета, под формата на субсидирани услуги от Българския киноложки клуб за Българско овчарско куче (БКК за БОК).

Кандидатстването по схемата за участие в киноложки изложби, сключването на договор между ДФ „Земеделие” и БКК за БОК и изплащането на помощта трябва да се извърши до 29 май 2015 г.

Максималният бюджет по схемата „Помощ за участие в киноложки изложби” за 2015 г. е 30 000 лева, като Фонд „Земеделие” финансира до 100% от разходите за участие в изложението на овчарски кучета. Допустимите разходи по тази схема са такси за участие, разходи за път и транспортиране на живтотните; за публикации и уебсайтове за обявяване на събитието; наем на изложбени помощи и щандове и разходите за тяхното монтиране и демонтиране. 

За да получи помощта за изложба на овчарски кучета, Киноложкият клуб трябва да представи пред ДФЗ документи като договори, сключени между него и земеделските стопани, в които е посочен броят животни, за които ще се извършват услугите, зоотехнически сертификати или сертификати за произход, доказващи породната принадлежност на животните и др.

Подборът на животните, които ще участват в изложението на български овчарски кучета, се извършва чрез решение на Управителния съвет (УС) на БКК за БОК, с което се определя броят на животните, възраст, категория, екстериорни условия, наличие на призове от предишни участия в изложения. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.