1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фотоизложби и открити уроци в природните паркове по повод международния ден на влажните зони

Фотоизложби и открити уроци в природните паркове по повод международния ден на влажните зони

Тази година 2 февруари представи влажните зони, като жизнено важни екосистеми за бъдещето на човечеството

Дирекциите на природните паркове отбелязaха Международния ден на влажните зони с тематични изложби, информационни и образователни кампании с активното участие на ученици и деца от детски градини. Тази година 2 февруари представи влажните зони, като жизнено важни екосистеми за бъдещето на човечеството, под надслов „Влажните зони и нашето бъдеще“. 

За популяризиране на празника Дирекция на Природен парк „Персина“ предвижда серия от мероприятия за седмицата от 2 до 6 февруари 2015 г.

Най – голямата в България влажна зона с международно значение - „Комплекс Беленски острови“, на територията на Природен парк „Персина” ще бъде представена с фотоизложба на открито и поредица от уроци за деца в предучилищна възраст на тема:  „Да живееш на една ръка разстояние от най-голямата по площ влажна зона в България“. Откриването на изложбата ще се състои на 5 февруари, пред Посетителския център на ПП „Персина“. Мероприятието ще продължи със съвместна инициатива от страна на представители на  Басейнова дирекция и Районна инспекция по околна среда и водите – Плевен, които ще организират „Час по екология в Природен парк „Персина“.

Експертите от Дирекцията на Природен парк ”Русенки Лом” и възпитаниците на детска градина ”Чучулига”  отбетлязаха заедно Световния ден на влажните зони. Децат представиха  тематичен танц и изработени апликации на характерни за влажните зони растения и животни. За награда служителите на парковата администрация им бяха подготвили  книжки по екология, стикери на емблематични обитатели на влажните зони и други изненади.

Служителите на ПП ”Рилски манастир” очакваха много посетители да разгледат изложбата, посветена на вчерашния ден. ”Днес трябва да припомним необходимостта да сме отговорни към водата, към себе си и към крехкия екологичен баланс на цялата планета.”- смятат експертите от парка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.