1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" търси директор

Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" търси директор

Степента е AD 14 на Дирекция "Пряко подпомагане, управление на пазарните мерки, насърчаване"

Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" търси директор (степен AD 14) на Дирекция "Пряко подпомагане, управление на пазарните мерки, насърчаване".

Задачата на генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони" е да насърчава устойчивото развитие на селското стопанство и да гарантира благоденствието на селските райони в Европа.

В структурата на генералната дирекция задачата на дирекция D "Пряко подпомагане, управление на пазарните мерки, насърчаване" е да работи за установяването на силен, конкурентоспособен и устойчив селскостопански сектор в ЕС и да оказва подкрепа на неговите отдалечени отвъдморски региони и по-малки острови.

Изисквания


Кандидатите трябва:

1. Да бъдат граждани на държава членка на Европейския съюз,

2. Да притежават:

а) образователна степен, която съответства на завършено университетско обучение, удостоверено с диплома, когато нормалната продължителност на университетското обучение е четири години или повече, или

б) образователна степен, която съответства на завършено университетско обучение, удостоверено с диплома, и подходящ професионален опит от поне една година, когато нормалната продължителност на университетското обучение е най-малко три години,

3. да притежават най-малко 15 години следдипломен професионален опит на длъжност, за която се изискват горепосочените квалификации. Те трябва да са придобили най-малко пет години от този професионален опит на висша ръководна длъжност в пряка връзка с област, свързана с предлагания пост,

4. да владеят задълбочено един от официалните езици на Европейския съюз и задоволително още един от тези езици,

5. да не са достигнали възрастта за пенсиониране, която за длъжностните лица на Европейския съюз е определена за края на месеца, през който лицето навършва 65 години.

Кандидатстване

Ако желаете да кандидатствате, трябва да се регистрирате в интернет.

Като част от процедурата за подбор кандидатите, които бъдат извикани на събеседване с Консултативния комитет по назначенията към Европейската комисия, ще бъдат оценени преди това с помощта на тестове по модела "Център за оценяване".

Краен срок: 31 юли 2013 г.

Допълнителна информация


Подробности можете да научите в Официалния вестник на ЕС, брой С 192 А от 3 юли 2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.