Гласуването за Брекзит е насрочено за 15 януари

Тереза Мей отново призова за одобрение на договореностите с Брюксел

Гласуването за Брекзит в долната камара на британския парламент е насрочено за идния вторник, 15 януари, съобщават местните медии. Тогава депутатите трябва да решат дали да приемат плана на министър-председателя Тереза Мей за излизане от Европейския съюз.

В последната си реч пред народните представители в неделя Мей отново призова за одобрение на договореностите с Брюксел. В противен случай Великобритания щяла да понесе тежки икономически загуби, а жителите да загубят доверие в демократичните принципи, предупреди тя.

Въпреки това в момента изглежда, че Мей няма да събере нужното мнозинство. Нито съпартийците й от Консервативната партия застават плътно зад нея, нито коалиционните партньори от северноирландската Демократична юнионистка партия. Редица народни представители и от двете партии смятат, че документът не дава така желаната свобода на Великобритания. Твърдо против е Лейбъристката партия на Джеръми Корбин.

В същото време от Брюксел съобщават, че Европейският съюз няма да води нови преговори за допълнителни условия. Британското правителство, както и повечето страни-членки на Съюза вече се подготвят за "твърд" Брекзит, т.е. без договор между Лондон и Брюксел. При последните проучвания на общественото мнение в Обединеното кралство 54 процента от анкетираните се обявиха срещу излизането от Европейския съюз.

За още актуални Новини гледайте АгроТВ

 

Коментари (0)
Няма коментари.

Добави коментар