1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Глоба от 10 хиляди лева е наложена на фирмата, засадила борчета на дюните в Слънчев бряг

Глоба от 10 хиляди лева е наложена на фирмата, засадила борчета на дюните в Слънчев бряг

От РИОСВ са връчили на "Ирида 71" и предписание за незабавно премахване на засадените над сто дървета, храсти, паркинга и скарите

 

Съсипаха дюните в Слънчев бряг с борчета. Концесионерът на южния плаж "Ирида 71" ООД решил да озелени уникалните пясъчни ивици, за да е по-красиво и уютно на туристите.

Работници издълбали дупки и засипали дюните с пръст, за да никнат дръвчетата и храстите. Така от двете страни на пътя към ресторант "Фрегата" насред плажа изникнали борове, кленове и тополи.

Освен гората върху пясъчните дюни е изникнал и паркинг, засипан с трошени камъни. До него са поставени стотици дървени скари, по които туристите да минават, за да стигат до морето. От пясъчните хълмове не останала и следа.

Да започне разследване на скандалното строителство върху плажните дюни, е разпоредил министърът на екологията Джевдет Чакъров. От районната екоинспекция в Бургас съобщиха вчера, че проверката е приключила и на концесионера е наложена глоба от 10 хиляди лева. От РИОСВ са връчили на "Ирида 71" и предписание за незабавно премахване на засадените над сто дървета, храсти, паркинга и скарите.

 

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.