1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Глоби до 400 лева за нерегистрирано домашно куче

Глоби до 400 лева за нерегистрирано домашно куче

31 март е крайният срок за заплащане на таксите за регистрация и притежаване на кучета и други домашни любимци в община Ловеч

31 март е крайният срок за заплащане на таксите за регистрация и притежаване на кучета и други домашни любимци в Ловеч, информират от общинската администрация. Таксите са регламентирани в наредба на Общинския съвет за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч и се заплащат на касата в „Център за услуги и информация на гражданите".

Таксата за регистрация е еднократна - 10 лева за града и 5 лева за населените места в общината и вилните имоти. Тази за притежаване на домашен любимец се заплаща ежегодно при същия размер - 10 лева за града и 5 лева за населените места в общината и вилните имоти.

При неспазване предписанията на Наредбата се налагат глоби от 20 до 400 лева, предупреждават от администрацията. При установяване на нерегистрирано куче, собственикът му ще бъде глобен от 20 до 100 лева и предупреден да извърши регистрация в едноседмичен срок. При неизпълнение и на това предписание нарушителите ги заплашва глоба в размер от 100 до 400 лв., посочват от община Ловеч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.