1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Голямо значение на селското стопанство отдава предизборната платформа на партията на германският канцлер Ангела Меркел

Голямо значение на селското стопанство отдава предизборната платформа на партията на германският канцлер Ангела Меркел

Активните фермери, младите стопани и малките и средни ферми да бъдат подкрепяни по-сериозно

Голямо значение на селското стопанство отдава предизборната платформа на партията на германският канцлер Ангела Меркел – Християндемократичният съюз. Сходна позиция имат и представителите на партията Християнсоциален съюз, от която е сегашният земеделски министър Кристиян Шмит. Документът беше публикуван след дълги дискусии и 10 дни след като основният конкурент на Меркел, социалдемократът Мартин Шулц, обяви своите приоритети.

Няколко са основните точки в програмата на консервативните партии, които се отнасят за селското стопанство. Десните в Германия привличат по-голямата част от фермерите, докато електоратът на социалдемократите е по-скоро от средите на интелектуалците и работниците.

Активните фермери, младите стопани и малките и средни ферми да бъдат подкрепяни по-сериозно, е друга точка от предизборната програма. Дясната коалиция ще настоява за по-добри условия за малките стопанства. На европейско ниво Меркел и нейните съпартийци ще се застъпят за запазване на двата стълба на Общата селскостопанска политика и за продължаване на директните плащания и след 2020 година.

Важен пункт в програмата е и подобряването на пътната инфраструктура в селските райони, както и изграждането на бърз интернет, достъпен за фермерите. Администрацията да бъде децентрализирана и да се премахнат ненужните бюрократични изисквания – това е друго изискване на десните партии.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.