1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горски инспектори намериха убит сръндак в района на РДГ - Шумен

Горски инспектори намериха убит сръндак в района на РДГ - Шумен

За извършеното престъпление незабавно са уведомени служителите на РУП – Шумен и Прокуратурата

Горски инспектори намериха убит сръндак в района на Регионална дирекция по горите-  Шумен. Нарушението е извършено в неделя, около 11:30 ч. в ловностопанския район на с. Вехтово. Служителите са били на рутинна проверка, по време на която са чули изстрел.

Следвайки дирите на ловците, проверяващите стигат до мястото, от където е бил възпроизведен изстрелът. В близост са открити и кървави следи от дивеч, както и убитото животно. Извършителите са от ловната дружинка в с. Вехтово и са притежавали необходимото разрешително, което по това време на годината важи само за отстрел на хищници. Със застрелването и укриването на сръндака те са извършили бракониерски лов.

За извършеното престъпление незабавно са уведомени служителите на РУП – Шумен и Прокуратурата. Снети са свидетелски показания и е образувано досъдебно производство. На всички ловци, участващи в ловния излет са задържани ловните оръжия. Сръндакът е изпратен за експертиза. Проверяващите са съставили констативен протокол от извършената проверка и установеното нарушение. Иззето е разрешителното за групов лов на хищници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.