1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Горски служители са извършили над 1300 проверки през изминалия месец в района на РДГ - Благоевград

Горски служители са извършили над 1300 проверки през изминалия месец в района на РДГ - Благоевград

Съставени са 155 акта за установени административни нарушения

За месец февруари служителите на Регионална дирекция по горите -  Благоевград са извършили над 1300 проверки. Проверени са: 863 превозни средства транспортиращи дървесина; 72  обекта за добив на дървесина;  289 бр. обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина; 13 ловци и 141 риболовци.

От служителите на РДГ и териториалните поделения на Югозападно държавно предприятие - Благоевград са съставени общо 155 акта за установени административни нарушения.

Наложени са 4 принудителни административни мерки за спиране на дейността в обекти, в които се преработва дървесина. Обезсилено е 1 бр. позволително за сеч.

За месеца са задържани 15 кубика строителна дървесина, 52 куб. м. дърва за огрев,  както и 1 моторно превозно средство, 3 каруци, 2 бензинови моторни триона и други инструменти за дърводобив.

Проведени са съвместни проверки със служители на Министерство на вътрешните работи по спазване на Закона за горите и Закона за лова и опазване на дивеча, както и с Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и служители от отдели „Териториално и селищно устройство” при общините в регистрираните обекти, в които постъпва, преработва или се експедира дървесина.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.